sobota, 12 grudnia 2020

PĄCZKI Z SERKIEM MASCARPONE

 



SKŁADNIKI

250 g serka mascarpone

250 g mąki pszennej

2 jajka

1 łyżka cukru pudru

1 łyżeczka proszku do pieczenia

1 łyżeczka spirytusu lub innego alkoholu

szczypta soli

olej do smażenia

 cukier puder do posypania pączków


Wszystko wymieszać w misce, można ręką lub mikserem.

Formować małe kulki, smażyć na oleju, w głębokim tłuszczu o temperaturze 180 stopni, do zrumienienia.

Naprawdę pączusie robi się szybciutko, a znikaj jeszcze szybciej.

3 komentarze:

  1. Ciocia wyślij kuriera do Holandi😁

    OdpowiedzUsuń
  2. cha cha i do mnie tez ! Wyglada na dobry przepis bo kortki i chyba malo roboty ?

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Nawet bardzo mało roboty.Robimy malutkie paczusie na dwa gryzy.Czekam na Was latem.

      Usuń