SKŁADNIKI
około 0,7 kg jabłek
kawałek imbiru
1/2 torebki curry
1 łyżeczka soli
1 łyżka cukru
To są proporcje orientacyjne. Robiąc takie sosy nie korzystam z żadnych przepisów. W tym przypadku chodziło mi głównie o Curry, pozostałe składniki dodawałam "na smak"
Wszystkie składniki włożyłam do naczynia miksującego, poszatkowałam 15 sek/ obr. 4
Dolałam prawie 1 szklankę wody, gotowałam 7 min/100 stopni/obr.1
Zmiksowałam 10sek/obr.4-5
około 0,7 kg jabłek
kawałek imbiru
1/2 torebki curry
1 łyżeczka soli
1 łyżka cukru
To są proporcje orientacyjne. Robiąc takie sosy nie korzystam z żadnych przepisów. W tym przypadku chodziło mi głównie o Curry, pozostałe składniki dodawałam "na smak"
Wszystkie składniki włożyłam do naczynia miksującego, poszatkowałam 15 sek/ obr. 4
Dolałam prawie 1 szklankę wody, gotowałam 7 min/100 stopni/obr.1
Zmiksowałam 10sek/obr.4-5
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz