KIEŁBASA WIEPRZOWA Z VAROMY
To jest próba przedświąteczna.Zrobiłam z połowy porcji, przepis pochodzi z przepisowni.pl
1. 350 g mięsa wieprzowego (ja miałam łopatkę)
2.100 g boczku wędzonego
3. 2 ząbki czosnku
4. 1/2 łyżeczki soli
5. 1/2 łyżeczki pieprzu mielonego
6. 1/2 łyżeczki białej gorczycy
woda do parowania
Mięso wieprzowe, lekko zmrożone rozdrobnić 10s/obr.7 Mięso wyjąć.
Boczek pokrojony w mniejsze kawałki rozdrobnić 10s./obr.7.Wyjąć z naczynia.
Naczynie umyć rozdrobnić czosnek 3s./obr.8,
Dodać rozdrobnione mięso i boczek, sól, pieprz i gorczycę, wymieszać 50s/obr.4
Mięso wyjąć, obtoczyć w ulubionych ziołach lub np papryce (albo nie), zawinąć w folię spożywczą lub papier do pieczenia.Uformować kiełbaskę.
Gotować na Varomie 30 minut, obr.2
Mnie smakuje, pchnie wędzonką i czosnkiem, a jest zdrowsza.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz