czwartek, 16 grudnia 2021

KIEŁBASA WIEPRZOWA NA VAROMIE

 




KIEŁBASA WIEPRZOWA Z VAROMY


To jest próba przedświąteczna.Zrobiłam z połowy porcji, przepis pochodzi z przepisowni.pl

1. 350 g mięsa wieprzowego (ja miałam łopatkę)

2.100 g  boczku wędzonego

3. 2 ząbki czosnku

4. 1/2 łyżeczki soli

5. 1/2 łyżeczki pieprzu mielonego

6. 1/2 łyżeczki białej gorczycy

woda do parowania

Mięso wieprzowe, lekko zmrożone rozdrobnić  10s/obr.7 Mięso wyjąć.

Boczek pokrojony w mniejsze kawałki rozdrobnić  10s./obr.7.Wyjąć z  naczynia.

Naczynie umyć  rozdrobnić czosnek 3s./obr.8, 

Dodać rozdrobnione mięso i boczek, sól, pieprz i gorczycę, wymieszać 50s/obr.4

Mięso wyjąć, obtoczyć w ulubionych ziołach lub np papryce (albo nie), zawinąć w folię spożywczą lub papier do pieczenia.Uformować kiełbaskę.

Gotować na Varomie 30 minut, obr.2

Mnie smakuje, pchnie wędzonką i czosnkiem, a jest zdrowsza.


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz