Uwielbiam takie dania, szybko się robi, a smakuje doskonale. Tym razem wracałam późno do domu i musiałam wymyślić szybie danie. Wstąpiłam do sklepu i wpadły mi w oko krewetki a resztę składników miałam w domu, w tym mule w zamrażarce. I w ten sposób w dwadzieścia minut miałam obiad.
POTRZEBUJEMY
- makaron dowolny
- krewetki,
- mule bez muszli
- czosnek
- szalotkę
- białe wytrawne wino
- sól, pieprz, olej
Makaron gotuję a w tym czasie przygotowuje sos. Na oleju podsmażam pokrojoną w kostkę cebulę
z posiekanym czosnkiem, podlewam winem, doprawiam i chwile gotuję. Wrzucam krewetki i mule i trzymam na ogniu do momentu zagrzania się owoców morza. Dokładam ugotowany makaron.
POTRZEBUJEMY
- makaron dowolny
- krewetki,
- mule bez muszli
- czosnek
- szalotkę
- białe wytrawne wino
- sól, pieprz, olej
Makaron gotuję a w tym czasie przygotowuje sos. Na oleju podsmażam pokrojoną w kostkę cebulę
z posiekanym czosnkiem, podlewam winem, doprawiam i chwile gotuję. Wrzucam krewetki i mule i trzymam na ogniu do momentu zagrzania się owoców morza. Dokładam ugotowany makaron.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz