Sezon na cukinię właśnie się zaczyna. W moim warzywniku są już kilkunastucentymetrowe , młode, kruchutkie cukinie. No i były placki, które wzbogaciłam serem feta, a jako dodatek sos tzaziki i sałata
- cukinia około 60-70 dkg
- 1 mała cebula
- 2 ząbki czosnku
- 1/2 kostki fety
- 2 jajka
- około 1 szklanki mąki
- sól, pieprz do smaku
- olej do smażenia
Posiekane cebulę i czosnek przesmażyłam na oleju.
Cukinię starłam na dużych oczkach, posoliłam, odstawiłam na 20 minut. Po tym czasie odsączyłam cukinię z płynu.
Wszystko połączyłam, wkruszyłam fetę. Smażyłam z obu stron, do zrumienienia, jak to placki.
Kocham, uwielbiam, często robie w domu <3
OdpowiedzUsuńWspaniały przepis. Sprawdzę jutro wzrost moich cukini.
OdpowiedzUsuń