Bardzo dobra zupa dyniowa, delikatna, a jednocześnie pikantna.
Byłam zdziwiona jej gładkością, PM świetnie zmiksował.
SKADNIKI
10 g imbiru obranego
1-2 ząbki czosnku
płatki chilli do smaku lub świeże chilli
50 g cebuli
2 łyżki oliwy z oliwek
750 g dyni Hokkaido lub innej. Hokkaido nie obieram
kostka bulionu warzywnego lub 1 łyżeczka koncentratu warzywnego PM
500 g wody
pieprz, sól
1. Imbir, czosnek , cebulę - rozdrobnić 3s/obr.6
2. Dodać oliwę - dusić 3min/100st./obr.1
3. Dodać dynię - rozdrobnić 10s/obr.5. Dusić 5 min/100st/obr. 1
4. Dodać kostkę lub bulion - gotować 15 min/obr.2
5. Zmiksować 25s/ obr. 5-9
6. Dodać mleczko kokosowe wymieszać 20s/obr. 3
7. Doprawić do smaku solą i pieprzem
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz