czwartek, 18 października 2018

PASZTET PIECZARKOWY





Pisałam już chyba o tym,że przeszłam na dietę bezmięsną. Powiedzmy,że prawie mi się to udaje. Wyszukuję wie, i gotuję dania które są smaczne a jednocześnie nie zawierają mięsa.
Ten pasztet jest bardzo dobry, a odsmażony w kawałkach może zastąpić kotleta.

SKŁADNIKI

3 jajka
100 g białego chleba tostowego w kromkach
200 g cebuli
30 g oleju
300 g pieczarek
1 łyżeczka soli
1/2 łyżeczka pieprzu
tymianek

W osobnym naczyniu roztrzepać jajka i namoczyć w nich chleb
Cebulę rozdrobnić 7s/obr.5, zgarnąć ze ścianek naczynia.
Dodać olej i pokrojone pieczarki - dusić 10 min/100 st/ nakładka na noże/ obr. 1
Dodać jaja z chlebem- wymieszać 10s/obr. 4
Masę przełożyć do keksówki, piec 220 st , 20-25 minut.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz