środa, 12 czerwca 2019

ZUPA POMIDOROWO-PAPRYKOWA PERFECT MIX




Przepis pochodzi z książki Perfect Mix wyd II.

SKŁADNIKI

1 łyżka oliwy
1 papryka czerwona
1 ząbek czosnku
400 g pulpy/przecieru pomidorowego
4 suszone pomidory
1 łyżeczka miodu
szczypta gałki muszkatołowej
250 ml bulionu drobiowego
sól, pieprz

1.Podgrzać oliwę 30s/120st/obr. 1
2.Dodać czosnek i suszone pomidory, miksować 5s/120/obr.4
   Zsunąć składniki szpatułką.
3. Smażyć 30s/120/obr.1
4.Dodać pokrojoną paprykę i rozdrobnić 10s/120/obr.5
5. Wlać pulpę pomidorową i bulion ,doprawić przyprawami i miodem. Gotować 10 min/120 st./obr.1
6. Zmiksować 4s/obr. 9

Ja podałam z natką pietruszki i grzankami.




Brak komentarzy:

Prześlij komentarz