niedziela, 6 września 2020

WIEPRZOWINA KARKÓWKA NA PARZE PERFECT MIX

 


Parowania ciąg dalszy. Dziś było parowane mięso, ja go jadłam a rodzinka duszone w sosie cebulowym.

Mięso zamarynowałam solą, pieprzem ziołowym, cebulą i czosnkiem.  Przyprawione stało sobie w temperaturze pokojowej 2 godzinki.

Następnie  cebulę ułożyłam na naczyniu do parowania, na to mięsko. Po zagotowaniu wody w misie, postawiłam Waromę na naczyniu. Parowanie trwało około 50 minut.

Trzeba sprawdzać miękkość mięso, kotlet kotletowi nie równy.

Muszę przyznać, że wyszło soczyste i smaczne. Jedliśmy z kaszą gryczaną białą. Podkradłam trochę sosu cebulowego.

Ja miałam sos, ale myślę, że w PM można przygotować np sos pieczarkowy albo jaki kto lubi.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz