Uzbierałam sporo mięsa z rosołu. Zwykle wkładam do zamrażarki, gdy się uzbiera robię pierogi albo krokiety. Tym razem miałam sporo wołowiny i kawałek pieczeni, która zalegała w zamrażarce już długo. Postanowiłam zrobić pasztet.
Składniki
1. Wspomniane mięso ok. 700 g, plus ok.150 g wątróbki drobiowej
2. Bułka
3. Marchew 1 większa
4. Spora cebulę
5. Sól, pieprz, gałka muszkatołowa
6. Bulion warzywny
Wszystko zapakowałam do garnka, gotowałam do miękkości marchwi, następnie dodałam bułkę. Odczekała do wystygnięcia. W tym czasie bułka namoczyła się sosem.
Wszystko zostało zmiksowane w PM i upieczone. Temp. 200 stopni,
ok. 1 godz.
Ciocia ach tsn Twoj pasztet palce lizac👌
OdpowiedzUsuń