sobota, 21 listopada 2020

PASZTET Z MIĘSA Z ROSOŁU

 



Uzbierałam sporo mięsa z rosołu. Zwykle wkładam do zamrażarki, gdy się uzbiera robię pierogi albo krokiety. Tym razem miałam sporo wołowiny i kawałek pieczeni, która zalegała w zamrażarce już długo. Postanowiłam zrobić pasztet.

Składniki

1. Wspomniane mięso ok. 700 g, plus ok.150 g wątróbki drobiowej

2. Bułka 

3. Marchew 1 większa

4. Spora cebulę

5. Sól, pieprz, gałka muszkatołowa

6. Bulion warzywny

Wszystko zapakowałam do garnka, gotowałam do miękkości marchwi, następnie dodałam bułkę. Odczekała do wystygnięcia. W tym czasie bułka namoczyła się sosem.

Wszystko zostało zmiksowane w PM i upieczone. Temp. 200 stopni,

ok. 1 godz. 


1 komentarz: