SKŁADNIKI
270 ml wody
30 ml białego wina
160 g ryżu do risotto
1 niewielka cukinia
20 g masła klarowanego
1 cebula
20 g parmezanu
1 czubata łyżka bulionu warzywnego (ja używam bulionów Winiary)
1. Parmezan włożyć do naczynia miksującego , rozdrobić 10s/obr.10
Przełożyć do osobnej miski.
2. Do naczynia miksującego włożyć przekrojoną na pół cebulę i pokrojoną na kawałki cukinię. Posiekać 5 s/obr.5
3. Dodać połowę masła, dusić 3 minuty/ obr.1 100 stopni
4. Dodać wino, dusić 1 min/obr. 1/ 100 stopni
5.Dodać ryż,wodę, bulion, przemieszać kopystką, dusić 12 minut/ obr.1/ 100 stopni
6. Dodać pozostałe masło, ser, przemieszać kopystką i podawać.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz