sobota, 2 września 2017

SURÓWKA Z PORÓW



Dziś prosta surówka z pora. Okazuje się, że tej surówki, która często jest na moim stole, bo prosa i smaczna ,nie opisałam na blogu.
Pora przekrawam wzdłuż, myje pod bieżącą wodą i kroję w drobne krążki czy połówki krążków. Doprawiam solą, pieprzem, łyżką majonezu i łyżką śmietany lub jogurtu.
Dobrze jeżeli mamy czas aby surówka kilkanaście minut postała, pory zmiękną i smaki się połączą.

 

2 komentarze:

  1. Pokrojone pory sparzam na sitku wrzątkiem, wtedy są mniej ostre, a po przestygnięciu jeszcze dodaję jabłko twarde, winne ,starte na dużych oczkach - reszta tak samo.

    OdpowiedzUsuń
  2. Wypróbuję z jabłkiem, będzie jeszcze jedna surówka do obiadu, nowa.

    OdpowiedzUsuń