Zaczęłam od najprostszej zupy, którą robię też metodą tradycyjną.
SKŁADNIKI (3 porcje)
1/2 dyni -ja miałam piżmową
1 ziemniak
1 łyżka masła lub oleju
1 mała cebuli
1 ząbek czosnku
ciepła woda lub bulion
sól, pieprz, gałka muszkatołowa, tymianek (przyprawy do smaku)
WYKONANIE
Cebulę pokrojoną w kawałki i pokrojony czosnek i masło wkładamy do naczynia miksującego 80 st C /2minuty/1 obr.
Następnie dodajemy pozostałe składniki, zalewamy płynem, tak aby przykrył składniki.Gotujemy 100st C/30min/1 obr.
Miksujemy 8 obr./1min
No i w ten sposób zrobiłam pierwszą zupę. Muszę przyznać,że miksuje na gładką, aksamitną masę.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz