sobota, 27 stycznia 2018

KASZOTTO - PERFECT MIX ELDOM



Kaszotto z pęczaku  i orkiszu

1 torebka orkiszu
1 torekba pęczaku
1 cebula
2 ząbki czosnku
olej 1/4 szklanki
białe wino wytrawne 1/2 szklanki
bulion lub woda + kostka warzywna lub drobiowa 700  g
sól, pieprz
parmezan (opcjonalnie)
1 łyżka masła

1. Do naczynia miksującego wkładamy cebulę pokrojoną w ćwiartki i czosnek, rozdrobnić 4s.obr.7
Kopystką zgarnąć ze ścianek naczynia.
2. Dodać olej, dusić 2,5 min/100st./obr.1
3. Dodać kaszę dusić 2,5 min/100st./obr.1
4. Dolać wino, wymieszać 5s./obr.2
5. Dodać gorący bulion, gotować  25min/100st./obr. 1./slow cooking
6. Przed podaniem dodać masło i wymieszać.

Moja rada- kontrolować ilość płynu, aby się nie przypaliło i kasza nie była za gęsta. Można dodać parmezanu.



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz