sobota, 27 stycznia 2018

GOTOWANIE PRÓŻNIOWE SOUS VIDE - ELDOM PERECT MIX 1

Eldom Perfect Mix świetnie sprawdza się do gotowania próżniowego.
Przygotowałam w ten sposób cielęcinę, pierś z kurczaka, a ostatnio dorsza. Polecam, mięso jest soczyste, mięciutkie.
Aby gotować z wykorzystaniem metody sous vide trzeba mieć zgrzewarkę, mięso zapakować próżniowo uprzednio je doprawiając ulubionymi przyprawami i ziołami.



Tak przygotowane mięso wkładam do koszyczka Perfect Mix, zalewam wodą, tak aby mięso było przykryte i gotuję.

CIELECINA - 2godz./66st/obr.1/SLOW COOKING
PIERŚ Z KURCZAKA  - 2 godz./70st./obr.1/SLOW COOKING
DORSZ - 30min./56st./1 obr./SLOW COOKING

Po ugotowaniu mięsa podsmażam na maśle z obu stron.





Brak komentarzy:

Prześlij komentarz