środa, 14 listopada 2018

WEGETARIAŃSKIE KOTLECIKI BROKUŁOWE PM




Kotlety z brokułów i migdałów zaliczam do lepszych samkowo propozycji dla  wegan, czy po prostu jako urozmaicenie codziennego obiadowego menu.
Ja wykorzystałam do przygotowania kotletów robot Perfect Mix czyli "gorsza" wersja thermomiksa, ale można zrobić to danie nawet tylko przy pomocy blendera.

SKŁADNIKI

460 g wody
500 g brokułów
70 g migdałów, użyła pól na pół mączki migdałowej i drobno posiekanych
30 g maki ryżowej
10 g bułki tartej
30 g płatków owsianych
1 łyżeczka soli
1 łyżeczka pieprzu mielonego
olej do smażenia

1. Brokuły gotujemy na parze wykorzystujac 400 g wody
    Parować  16 min/ 100 st/ obr 1
2.  Rozrobić mąkę z 60 g wody.
3. Do  misy robota włożyć 3/4 brokułów, mąkę rozrobioną w wodzie, bułkę tarta, płatki owsiane i migdały w mączce lub zmielone, sól, pierz 5s/obr 6
4. Dodać pozostałe brokuły i zamieszać 5s/obr 3-5
5. Formować kotleciki, smażyć na oleju.







Brak komentarzy:

Prześlij komentarz