piątek, 7 kwietnia 2017

RYBA SZPIKOWANA


ŁOSOŚ  PACYFICZNY SZPIKOWANY


Oglądam dużo kulinarnych programów. Sa dla mnie inspiracją, bywa,że przygotowując jakąś potrawę przypominam sobie widziane propozycje. Nigdy nie jest to dosłowne odtworzenie przepisu.
Ten przepis należy właśnie do takich inspiracji. O ile pamiętam, przygotowywano w ten sposób łososia w Kanadzie. Ja miałam łososia pacyficznego.
Rybę trzeba naszpikować kaparami i  pokrojonymi oliwkami, oczywiście posolić, popieprzyć, usmażyć, a na talerzu pokropić cytryną.






Do tak przygotowanej ryby podałam surówkę "śmieciową".
Od pewnego czasu staram się mieć zawsze w domu warzywa i jarzyny różne- kalarepka, kalarepa biała, kapusta, fenkuł, cykoria, por itp.
Zestaw może być różny, robię surówkę z tego co mam w domu.
Kawałki  wrzucam do malaksera, miksuje pulsacyjnie, doprawiam solą, pieprzem, i sosem jogurtowo-majonezowym. W tym przypadku tak było, ale może być inny dressing.


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz