SKŁADNIKI
- filet z pstrąga łososiowego
- sól, pieprz
- olej do smażenia
SOS
- 2 łyżki masła
- 1 łyżka mąki
- śmietana 30%
- posiekany drobno koper
- sól, pieprz
- sok z cytryny do smaku
1. Najpierw przygotowuję sos. W rondelku rozgrzewam masło, dodaje mąkę. Maki nie dużo, chodzi o zagęszczenie sosu, a nie zrobienie beszamelu. Dodaję śmietanę. Cały czas mieszam, doprawiam solą, pieprzem, dodaje koper, dosmaczam cytryną Można dodać również kapary.
2. Przyprawionego solą i pieprzem pstrąga smażę z obu stron, zaczynając od strony ze skórą.
- filet z pstrąga łososiowego
- sól, pieprz
- olej do smażenia
SOS
- 2 łyżki masła
- 1 łyżka mąki
- śmietana 30%
- posiekany drobno koper
- sól, pieprz
- sok z cytryny do smaku
1. Najpierw przygotowuję sos. W rondelku rozgrzewam masło, dodaje mąkę. Maki nie dużo, chodzi o zagęszczenie sosu, a nie zrobienie beszamelu. Dodaję śmietanę. Cały czas mieszam, doprawiam solą, pieprzem, dodaje koper, dosmaczam cytryną Można dodać również kapary.
2. Przyprawionego solą i pieprzem pstrąga smażę z obu stron, zaczynając od strony ze skórą.
Ciociu a to coś dla mnie!!!
OdpowiedzUsuńSos pasuje do każdej ryby.Gotuj Jacek!!
OdpowiedzUsuń