Danie bardzo oczywiste. Wszyscy je lubimy i są proste w przygotowaniu.
SKŁADNIKI
- 6 plastrów z wołowiny (udziec)
- ogórek kiszony
- boczek wędzony
- cebula
- mąka
- sól, pieprz
- pieprz czerwony
- olej
Zrazy tym raze jedliśmy z młodymi ziemniakami, ale bardzo sprawdza się kasza gryczana.
SKŁADNIKI
- 6 plastrów z wołowiny (udziec)
- ogórek kiszony
- boczek wędzony
- cebula
- mąka
- sól, pieprz
- pieprz czerwony
- olej
1. Przygotowałam sześć płatów wołowiny
2. Ogórek, cebulę i boczek pokroiłam w odpowiedniej wielkości paski i ułożyłam na wołowinie
3. Zawinęłam zrazy, spinając każdy wykałaczką, oprószyłam mąką
4. W rondlu rozgrzałam olej, zrazy obsmażyłam z każdej strony
5. Zalałam woda (nie miałam bulionu byłby lepszy), dodałam kostkę warzywną
6. Dusiłam pod przykryciem do miękkości mięsa.
Zrazy tym raze jedliśmy z młodymi ziemniakami, ale bardzo sprawdza się kasza gryczana.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz