Tym razem jest to curry z dynia i kurczakiem. Oczywiście "wsad" może być różny, zależy od sezonu w jakim właśnie jesteśmy, posiadanych w domu warzyw. Może być warzywne albo z dodatkiem mięsa, które jest szybkie w przygotowaniu-kurczak, jagnięcina, królik.
U mnie podstawą jest pasta curry, gotowa, uważam,że bardzo smaczna. Jakiej firmy ?? nie mogę napisać, ale zapraszam do korespondencji na maila.
Składniki
- 2 łyżki pasty curry
- puszka mleczka koksowego
- 1 pierś z kurczaka
- 1 cebula
- 1/2 czerwonej papryki
- 1/4 małej dyni pokrojonej w kawałki
- 2 ząbki czosnku
- sól, pieprz do smaku
- olej do smażenia
Na olej wrzucam pastę curry, potem cebulę czosnek i pozostałe składniki z wyjątkiem kurczaka. Podsmażam go osobno i dodaje do reszty potrawy .Zalewam wszystko mleczkiem kokosowym, doprawiam solą, pieprzem ew. chilli do smaku.
- 1 cm imbiru
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz