Proste, szybkie danie, które wymyśliłam spojrzawszy do lodówki.
Były tam:
grzyby boczniaki
kawałek cukinii
ser
śmietana 30%
pierś kurczaka
i
cebula, czosnek,
sól, pieprz
Podsmażyłam pokrojoną w paski pierś, dodałam 1 sporą cebulę i2 ząbki czosnku. Bardzo krótko podsmażyłam i odstawiłam aby się przegryzało, mięso doszło.
W tym czasie zagotowałam wodę do makaronu, starłam kawałek sera żółtego. Miałam Old Amsterdam. Grzyby usmażyłam na osobnej patelni na maśle.
Do patelni z sosem dodałam pokrojoną w paski cukinię, śmietanę, ugotowany makaron i ser. Zamieszałam krótko.
Przełożyłam na talerze, a na wierzch położyłam usmażone osobno boczniaki. Pycha!!!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz