Przepis podaje za "Radość gotowania" Z powodzeniem można korzystać z przepisów do Thermomixa, czy to z książek ,czy to ze stron internetowych. Trzeba troszeczkę modyfikować obroty, czy czas procesu, to wszystko możliwe do opanowania w trakcie zdobywania doświadczenia.
Początki korzystania z Perfect Mix to koncentraty bulionów i przyprawy, przydadzą się do gotowania zup, sosów.
Tym razem ugotowałam koncentrat bulionu warzywnego.
100 g pomidorów, jw.
150 g cukinii, jw.
1 ząbek czosnku
50 g grzybów świeżych np pieczarki
1-2 liście laurowe suszone
świeże zioła bazylii, rozmarynu, szałwii, pietruszki np. po kilka liści
120 g soli morskiej
30 g białego wina wytrawnego lub wody
1 łyżka oliwy
Początki korzystania z Perfect Mix to koncentraty bulionów i przyprawy, przydadzą się do gotowania zup, sosów.
Tym razem ugotowałam koncentrat bulionu warzywnego.
SKŁADNIKI
50 g parmezanu pokrojonego w kawałki
200 g selera naciowego (pokroić w mniejsze kawałki)
200 g marchwi, jw.
100 g cebuli , jw.100 g pomidorów, jw.
150 g cukinii, jw.
1 ząbek czosnku
50 g grzybów świeżych np pieczarki
1-2 liście laurowe suszone
świeże zioła bazylii, rozmarynu, szałwii, pietruszki np. po kilka liści
120 g soli morskiej
30 g białego wina wytrawnego lub wody
1 łyżka oliwy
Parmezan rozdrabniamy 12s/obr.10 i wyjmujemy z naczynia miksującego
Do naczynia miksującego wkładamy warzywa, grzyby i zioła, rozdrabniamy 12s/obr.7
Dodajemy pozostałe składniki, gotujemy 40min/100stpni/obr.2
Po tym czasie dodajemy parmezan i miksujemy 1 min./obr.10
W przepisie jest wino, i tak zrobiłam, ale na drugi raz dodam wody, nie lubię posmaku wina w potrawach.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz