Danie z serii "co by tu ugotować", albo "co mam w lodówce i co z tego sklecić".
Po świętach miałam dość mięsa, bigosu itd., zrobiłam przegląd lodówki i zamrażarki, odsuwając na bok wszelki mięsiwa. I tak powstała ta potrawa.
SKŁADNIKI
1 szalotka
2 ząbki czosnku
oliwa
1/2 czerwonej papryki
kilka pomidorków koktajlowych
kilka pomidorków koktajlowych
10 gotowanych krewetek
1/2 główki małej sałaty rzymskiej
sól, pieprz, odrobina płatków chilli
makaron
Makaron się gotuje, a w tym czasie robimy sos:
Pokrojone czosnek, cebulę lekko podduszamy na oliwie, dodajemy pokrojoną w paski paprykę i pomidorki, chwile dusimy razem z przyprawami.
Wrzucamy rozmrożone (lub nie) krewetki. Po chwili sprawdzamy smak, ewentualnie doprawiamy. Wrzucamy makaron i pokrojoną w paski sałatę. GOTOWE
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz