Barszcz czerwony gotuję, metodą tradycyjną bardzo często, spróbowałam więc zrobić tą zupę w Eldomie.
SKŁADNIKI
2 duże buraki (ok.1/2 kg)
1 litr wody
2 ząbki czosnku
1 liść laurowy
2 ziarenka ziela angielskiego
2 łyżki bulionu warzywnego (przepis na blogu), może być kostka
1 łyżka przyprawy uniwersalnej (przepis na blogu) lub np Vegety
sól, pieprz
2 łyki koncentratu burczanego Krakus (w płynie)
śmietana
1. Buraki obrać, pokroić w mniejsze kawałki, wrzucić do naczynia
miksującego, rozdrobnić 15 s./obr.5
2. Wlać wodę, przyprawy oprócz koncentratu i śmietany, gotować
25 min/100stopni/obr.1
3. dodać koncentrat, śmietanę, zagotować 5minut/100 stopni/ obr.1
4. Przecedzić przez koszyczek lub sitko.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz