środa, 27 grudnia 2017

ZUPA ZIEMNIACZANA, KREM - PERFECT MIX


Zupa ziemniaczana z książki "Radość gotowania" 
SKŁADNIKI
500 g ziemniaków
pół cebuli
ząbek czosnku
olej 2 łyżki
1 por (białą część)
1/4 selera
bulion lub woda około 1/2 litra
sól, pieprz
śmietana
natka pietruszki

Cebulę i czosnek wrzucić do naczynia rozdrabniającego  7s./obr.6
Dodać oliwę ,dusić 2 min/100 s/1 obr.
Dodać pokrojone: , ziemniaki, por i seler, rozdrobnić 10s/obr.6
Dodać wodę , koncentrat bulionowy lub kostkę, gotować 25min/100s/obr.1
Dodać śmietane, natkę pietruszki zmiksować 30 s/obr.10
Zagotować 2min/100s/obr. 1
Zupa nam nie bardzo smakowała, może trzeba dłużej gotować, bardziej czuć cebule i pora niż ziemniaki.





Brak komentarzy:

Prześlij komentarz