poniedziałek, 20 lutego 2017

LECZO

Danie całoroczne, chociaż latem jest bogatsze, gdyż  składa się z różnego rodzaju warzyw. Jest wtedy świeża  kalarepka, cukinia i na pewno te letnie ,moje ogródkowe warzywa są smaczniejsze.
O tej porze roku korzystam z tych kupionych w sklepie ale i tak leczo jest smaczne, ja w każdym bądź razie, bardzo je lubię.

SKŁADNIKI
- 2 czerwone papryki
- 2 cebule
- 1 ząbek czosnku
- cukinia
- pomidory w puszce lub sos pomidorowy
- 1 łyżka papryki słodkiej w proszku
- sól, pieprz


Paprykę kroję w paski, cebulę w piórka, cukinie w kostkę.
Cebulę z czosnkiem podsmażam na oleju, dodaję paprykę w proszku, chwile trzymam na ogniu i dodaję pozostałe składniki.
Gotuję pod przykryciem około 1/2 godziny.
Aby wzbogacić danie zdarza się,że dodaje ciecierzycę z puszki.
 

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz