Danie całoroczne, chociaż latem jest bogatsze, gdyż składa się z różnego rodzaju warzyw. Jest wtedy świeża kalarepka, cukinia i na pewno te letnie ,moje ogródkowe warzywa są smaczniejsze.
O tej porze roku korzystam z tych kupionych w sklepie ale i tak leczo jest smaczne, ja w każdym bądź razie, bardzo je lubię.
O tej porze roku korzystam z tych kupionych w sklepie ale i tak leczo jest smaczne, ja w każdym bądź razie, bardzo je lubię.
SKŁADNIKI
- 2 czerwone papryki
- 2 cebule
- 1 ząbek czosnku
- cukinia
- pomidory w puszce lub sos pomidorowy
- 1 łyżka papryki słodkiej w proszku
- sól, pieprz
Paprykę kroję w paski, cebulę w piórka, cukinie w kostkę.
Cebulę z czosnkiem podsmażam na oleju, dodaję paprykę w proszku, chwile trzymam na ogniu i dodaję pozostałe składniki.
Gotuję pod przykryciem około 1/2 godziny.
Aby wzbogacić danie zdarza się,że dodaje ciecierzycę z puszki.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz