piątek, 8 kwietnia 2016

PASZTECIKI Z FETĄ I SZPINAKIEM

Doskonały przepis, prosty, nie wymagający dużo pracy i ,co najważniejsze, efektowny. Paszteciki są bardzo smaczne i pięknie wyglądają.

Potrzebujemy:


-  2 opakowania Fety (ser typu Feta)
-  szpinak świeży
-  2 ząbki czosnku
-  sól, uważać bo ser jest słony
-  pieprz
- opakowanie ciasta francuskiego
- 1 jajko

Po rozmrożeniu , ciasto francuskie składam na pół i rozwałkowuję na w miarę zgrabny kwadrat.
Kroję na kwadraciki, u mnie wychodzi 16 kwadratów.

Nakładam wcześniej przygotowany farsz:

Na oleju podsmażam lekko posiekany czosnek, i wrzucam szpinak. Jak szpinak oklapnie i wystygnie
łączę go z rozkruszonym serem .W miarę potrzeby doprawiam pieprzem lub dowolnymi ziołami.
Teraz formułuję paszteciki , zlepiając przeciwległe rogi kwadratów.










Smaruję roztrzepanym jajkiem i wstawiam do nagrzanego do 200 stopni piekarnika  na około 25 minut.



Pyszna przekąska na ciepło i na zimno

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz