Doskonały przepis, prosty, nie wymagający dużo pracy i ,co najważniejsze, efektowny. Paszteciki są bardzo smaczne i pięknie wyglądają.
Potrzebujemy:
- 2 opakowania Fety (ser typu Feta)
- szpinak świeży
- 2 ząbki czosnku
- sól, uważać bo ser jest słony
- pieprz
- opakowanie ciasta francuskiego
- 1 jajko
Po rozmrożeniu , ciasto francuskie składam na pół i rozwałkowuję na w miarę zgrabny kwadrat.
Kroję na kwadraciki, u mnie wychodzi 16 kwadratów.
Nakładam wcześniej przygotowany farsz:
Na oleju podsmażam lekko posiekany czosnek, i wrzucam szpinak. Jak szpinak oklapnie i wystygnie
łączę go z rozkruszonym serem .W miarę potrzeby doprawiam pieprzem lub dowolnymi ziołami.
Teraz formułuję paszteciki , zlepiając przeciwległe rogi kwadratów.
Potrzebujemy:
- 2 opakowania Fety (ser typu Feta)
- szpinak świeży
- 2 ząbki czosnku
- sól, uważać bo ser jest słony
- pieprz
- opakowanie ciasta francuskiego
- 1 jajko
Po rozmrożeniu , ciasto francuskie składam na pół i rozwałkowuję na w miarę zgrabny kwadrat.
Kroję na kwadraciki, u mnie wychodzi 16 kwadratów.
Nakładam wcześniej przygotowany farsz:
Na oleju podsmażam lekko posiekany czosnek, i wrzucam szpinak. Jak szpinak oklapnie i wystygnie
łączę go z rozkruszonym serem .W miarę potrzeby doprawiam pieprzem lub dowolnymi ziołami.
Teraz formułuję paszteciki , zlepiając przeciwległe rogi kwadratów.
Smaruję roztrzepanym jajkiem i wstawiam do nagrzanego do 200 stopni piekarnika na około 25 minut.
Pyszna przekąska na ciepło i na zimno
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz