SKŁADNIKI
- 2 polędwiczki z indyka
- warzywa: cukinia, papryka, pomidory, cebula, czosnek, lub inne według upodobanie
- olej
- przyprawy: ulubione zioła, sól, pieprz
Potrawa jest bardzo prosta w przygotowaniu.
Robię marynatę z oleju i przypraw, pozostawiam mięso tak przygotowane , minimum, na 1 godz.
Można krócej. W tym czasie obieram i kroję warzywa.
Wszystkie składniki wkładam do formy do pieczenia, warzywa skrapiam olejem lub oliwą.
Piekę w temperaturze 180 stopni około 50 minut.
Z określeniem czasu pieczenia, w przypadku mięs, mam zawsze problem. Ja sprawdzam temperaturę mięsa za pomocą termometru do tego przeznaczonego. Jeżeli chce się osiągnąć większą chrupkość warzyw należy je dodać do mięsa pod koniec pieczenia.
- 2 polędwiczki z indyka
- warzywa: cukinia, papryka, pomidory, cebula, czosnek, lub inne według upodobanie
- olej
- przyprawy: ulubione zioła, sól, pieprz
Potrawa jest bardzo prosta w przygotowaniu.
Robię marynatę z oleju i przypraw, pozostawiam mięso tak przygotowane , minimum, na 1 godz.
Można krócej. W tym czasie obieram i kroję warzywa.
Wszystkie składniki wkładam do formy do pieczenia, warzywa skrapiam olejem lub oliwą.
Piekę w temperaturze 180 stopni około 50 minut.
Z określeniem czasu pieczenia, w przypadku mięs, mam zawsze problem. Ja sprawdzam temperaturę mięsa za pomocą termometru do tego przeznaczonego. Jeżeli chce się osiągnąć większą chrupkość warzyw należy je dodać do mięsa pod koniec pieczenia.
![]() |
Indyk w marynacie |
![]() |
Efekt końcowy
|
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz