SKŁADNIKI
- 2 polędwiczki z indyka
- warzywa: cukinia, papryka, pomidory, cebula, czosnek, lub inne według upodobanie
- olej
- przyprawy: ulubione zioła, sól, pieprz
Potrawa jest bardzo prosta w przygotowaniu.
Robię marynatę z oleju i przypraw, pozostawiam mięso tak przygotowane , minimum, na 1 godz.
Można krócej. W tym czasie obieram i kroję warzywa.
Wszystkie składniki wkładam do formy do pieczenia, warzywa skrapiam olejem lub oliwą.
Piekę w temperaturze 180 stopni około 50 minut.
Z określeniem czasu pieczenia, w przypadku mięs, mam zawsze problem. Ja sprawdzam temperaturę mięsa za pomocą termometru do tego przeznaczonego. Jeżeli chce się osiągnąć większą chrupkość warzyw należy je dodać do mięsa pod koniec pieczenia.
- 2 polędwiczki z indyka
- warzywa: cukinia, papryka, pomidory, cebula, czosnek, lub inne według upodobanie
- olej
- przyprawy: ulubione zioła, sól, pieprz
Potrawa jest bardzo prosta w przygotowaniu.
Robię marynatę z oleju i przypraw, pozostawiam mięso tak przygotowane , minimum, na 1 godz.
Można krócej. W tym czasie obieram i kroję warzywa.
Wszystkie składniki wkładam do formy do pieczenia, warzywa skrapiam olejem lub oliwą.
Piekę w temperaturze 180 stopni około 50 minut.
Z określeniem czasu pieczenia, w przypadku mięs, mam zawsze problem. Ja sprawdzam temperaturę mięsa za pomocą termometru do tego przeznaczonego. Jeżeli chce się osiągnąć większą chrupkość warzyw należy je dodać do mięsa pod koniec pieczenia.
Indyk w marynacie |
Efekt końcowy
|
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz