SKŁADNIKI
- 1 bulwa kopru włoskiego (fenkuł)
- 2 łyżki kaparów
- łyżka masła
- sok z cytryny (łyżeczka)
- sól
- pieprz
Pokrojony koper wrzucam na rozgrzane masło, mieszam, dodaje sól, pieprz i podlewam odrobiną wody. Duszę pod przykryciem.
Trwa to bardzo krótko, bo chcę uzyskać chrupki fenkuł. Doprawiam sokiem z cytryny i dodaję kapary.
Tak przygotowany koper włoski podaje do smażonej ryby.
- 1 bulwa kopru włoskiego (fenkuł)
- 2 łyżki kaparów
- łyżka masła
- sok z cytryny (łyżeczka)
- sól
- pieprz
Pokrojony koper wrzucam na rozgrzane masło, mieszam, dodaje sól, pieprz i podlewam odrobiną wody. Duszę pod przykryciem.
Trwa to bardzo krótko, bo chcę uzyskać chrupki fenkuł. Doprawiam sokiem z cytryny i dodaję kapary.
Tak przygotowany koper włoski podaje do smażonej ryby.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz