Dziś zupa brokułowa, nazywana kremem z brokułów. Ja jej tak nie nazwałam, bo blender nie zmiksuje na gładką , aksamitną masę, a przecieranie jest bardzo pracochłonne.
Zupę gotuję na skrzydełkach. Wrzucam jednocześnie do garnka:
- 1 brokuł bez grubej łodygi, podzielony na różyczki
- 1 małą marchew
- 1 średni ziemniak
- 1 ząbek czosnku
- 1szalatka lub mała cebula
- sól, pieprz do saku ewentualnie szczypta tymianku
- często du zup dodaje kostkę warzywną , podkręca smak zupy, nie zmieniając go.
Gotuje do miękkości i miksuje. Podaję z grzankami czosnkowymi lub ziołowymi.
Zupę gotuję na skrzydełkach. Wrzucam jednocześnie do garnka:
- 1 brokuł bez grubej łodygi, podzielony na różyczki
- 1 małą marchew
- 1 średni ziemniak
- 1 ząbek czosnku
- 1szalatka lub mała cebula
- sól, pieprz do saku ewentualnie szczypta tymianku
- często du zup dodaje kostkę warzywną , podkręca smak zupy, nie zmieniając go.
Gotuje do miękkości i miksuje. Podaję z grzankami czosnkowymi lub ziołowymi.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz