wtorek, 5 lipca 2016

SMAŻONA WĄTRÓBKA Z KURCZAKA

Dziś zwykły , powszedni  i  nie wymagający większego wysiłku obiad: botwinka i smażona wątróbka z ziemniakami i małosolnym ogórkiem.
Nie mam siły wymyślać coś bardziej wyszukanego, spędziłam kilka dopołudniowych godzin w warzywniku, czwarte już w tym roku pielenie. Oczywiście o tej porze roku, kiedy warzywa już są wyrośnięte, nie ma tak dużo chwastów, no ale zawsze...







Wybieramy się na urlop, chcę ogród zostawić w jakim takim porządku, aby po urlopie  można było w nim wypoczywać, a nie pracować.
Nadchodzi już czas kiszenia ogórków na zimę. Myślę, że ten tydzień przed wyjazdem będę miała wypełniony takim właśnie zajęciem. Pochwalę się na blogu moim sposobem kiszenia ogórków.
Zawsze mam pyszne ogórki. Prawdopodobnie składa się na to wiele czynników, wśród niech to, że są to ogórki z własnego ogródka, a nie używamy w nim żadnej chemii.
Botwinkę opisywałam już na blogu, a smażona wątróbka ??

Smażę z każdej strony bardzo krótko, doprawiam solą i pieprzem. Osobno podsmażam na złoty kolor cebulę pokrojona w piórka i gotowe. Szybki smaczny obiad.


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz