Mam w tym roku urodzaj koperku, zima była lekka i przetrwały nasiona, które same rozsiały się w ubiegłym roku. Wzeszły i mam warzywnik pełen kopru. Przy kolejnych porządkach z chwastami musiałam pozbyć części tego kopru, ponieważ przysłaniał inne mniejsze warzywa. W ten sposób miałam ogromny pęk kopru do wykorzystania, no i była zupa koperkowa.
Jak na każdą zupę warzywną potrzeba (zawsze podaję ilości na 4 porcje):
- 2 skrzydełka z kurczaka
- 2 marchewki
- 1 pietruszka
- kawałek selera
- 4 spore ziemniaki
- bardzo dużo kopru ( 2 pęczki sklepowe)
- śmietana (ja dałam 30%)
- sól, pieprz, ewentualnie kostka warzywna
Wszystko ugotować z połową kopru(drugą część wrzuciłam świeżutkie do talerzy przy podawaniu),zaprawić śmietaną. Ja zagęszczam zupy warzywne miksując ok szklanki ugotowanej zupy. SMACZNEGO PROSTA I PYSZNA ZUPA SEZONOWA.
Jak na każdą zupę warzywną potrzeba (zawsze podaję ilości na 4 porcje):
- 2 skrzydełka z kurczaka
- 2 marchewki
- 1 pietruszka
- kawałek selera
- 4 spore ziemniaki
- bardzo dużo kopru ( 2 pęczki sklepowe)
- śmietana (ja dałam 30%)
- sól, pieprz, ewentualnie kostka warzywna
Wszystko ugotować z połową kopru(drugą część wrzuciłam świeżutkie do talerzy przy podawaniu),zaprawić śmietaną. Ja zagęszczam zupy warzywne miksując ok szklanki ugotowanej zupy. SMACZNEGO PROSTA I PYSZNA ZUPA SEZONOWA.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz