Warzywa w tym roku mają świetne warunki, jest ciepło ale też popadał deszcz.Mam pyszną botwinkę,koper, sałatę,szczypior.O tej porze roku te warzywa, a przecież są z własnego ogródka , smakuję wybornie. Ugotowałam dziś młodą botwinke, z jajkiem i ziemniaczkami posypanymi koprem. Pycha!!!
SKŁADNIKI:
- 1 skrzydełko z kurczaka
- 1 kostka warzywna
- duży pęczek botwinki
- śmietana
- sól, pieprz
- posiekany koperek
- ziemniaki młode
- masło
Skrzydełko ugotowałam z kostką warzywną, dodałam pokrojoną botwinkę, krótko zagotowałam.
Doprawiłam śmietaną. Na osobnym talerzu podałam ugotowane ziemniaki posypane koprem z wiórkami masła. Można zjeść z ugotowanym jajkiem, będzie pełny obiad.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz