SKŁADNIKI
- makaron (jaki kto lubi)
- owoce morza ( u mnie krewetki gotowane i mule)
- cebula dymka lub zwykła
- 2 ząbki czosnku
- odrobinę rozmarynu
- curry w proszku
- mleczko kokosowe
- sól
- pieprz
- olej
PRZYGOTOWANIE
Cebule i czosnek podsmażam na oleju roślinnym, ja najczęściej używam kujawskiego.
Dodaje kilka listków rozmarynu, wlewam mleczko kokosowe i tworzę smak sosu, poprzez dodanie soli, pieprzy i curry. Gotuje chwilę, próbuję do momentu aż sos mi będzie smakował.
Wrzucam do sosu krewetki i mule. Najwygodniejsze są krewetki gotowane i mule pozbawione muszli. Może być mieszanka owoców morza.
W tym czasie gotuję makaron i dodaje go do gotowego sosu.
Jest to szybkie, a bardzo smaczne danie, można go zaostrzyć używając chili. Ja nie przepadam za ostrymi potrawami ale zdarza się, że dodam kilka płatków chili suszonego.
- makaron (jaki kto lubi)
- owoce morza ( u mnie krewetki gotowane i mule)
- cebula dymka lub zwykła
- 2 ząbki czosnku
- odrobinę rozmarynu
- curry w proszku
- mleczko kokosowe
- sól
- pieprz
- olej
PRZYGOTOWANIE
Cebule i czosnek podsmażam na oleju roślinnym, ja najczęściej używam kujawskiego.
Dodaje kilka listków rozmarynu, wlewam mleczko kokosowe i tworzę smak sosu, poprzez dodanie soli, pieprzy i curry. Gotuje chwilę, próbuję do momentu aż sos mi będzie smakował.
Wrzucam do sosu krewetki i mule. Najwygodniejsze są krewetki gotowane i mule pozbawione muszli. Może być mieszanka owoców morza.
W tym czasie gotuję makaron i dodaje go do gotowego sosu.
Jest to szybkie, a bardzo smaczne danie, można go zaostrzyć używając chili. Ja nie przepadam za ostrymi potrawami ale zdarza się, że dodam kilka płatków chili suszonego.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz