Jak większość moich przepisów ta kapustka jest szybka w przygotowaniu, ma mało składników i bardzo smakowita.
Ja biorę (wychodzą jakieś 3 porcje)
- 1/2 kapusty pekińskiej
- 2 łyżki masła (używam klarowanego)
- sól
- pieprz
Kapustę kroję na dość spore kawałki, tak 2-3 cm , wrzucam ją na rozpuszczone masło, mieszam aby się nie przypaliła, solę i dolewam odrobię wody. Tylko aby dno rondela było przykryte. Rondelek przykrywam i duszę kapustę 5-7 minut, aby tylko trochę zmiękła. Dosmaczam jeszcze solą i pieprzem. Kapusta musi być jędrna, pachnie masłem i jest pyszna. Podaje jako jarzynkę do dań mięsnych.
Ja biorę (wychodzą jakieś 3 porcje)
- 1/2 kapusty pekińskiej
- 2 łyżki masła (używam klarowanego)
- sól
- pieprz
Kapustę kroję na dość spore kawałki, tak 2-3 cm , wrzucam ją na rozpuszczone masło, mieszam aby się nie przypaliła, solę i dolewam odrobię wody. Tylko aby dno rondela było przykryte. Rondelek przykrywam i duszę kapustę 5-7 minut, aby tylko trochę zmiękła. Dosmaczam jeszcze solą i pieprzem. Kapusta musi być jędrna, pachnie masłem i jest pyszna. Podaje jako jarzynkę do dań mięsnych.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz