wtorek, 22 marca 2016

ROLADKI Z PIERSI KURCZAKA

Roladki z piersi kurczaka robię  często,  z różnym nadzieniem :  pomidorami suszonymi , pieczarkami,a nawet podsmażonymi warzywami.
Nie przepadam za wędliną i często  roladki zastępują mi "coś" na  chleb, na kanapkę. Jadamy je również na obiad, wtedy robię sos z  użytego nadzienia i podaje z ryżem lub makaronem.




Przygotowanie roladek jest bardzo proste. Mam zwyczaj moczyć drób w solance, tak tez robię w tym przypadku. Około 1/2 godziny pierś marynuje się w solance. Następnie osuszam ręcznikiem kuchennym i dokładnie rozbijam pierś jak kotlet schabowy. Nakładam farsz (sporo) i zawijam jak zrazy. Można spięć wykałaczką ale jeżeli mięso jest dobrze rozbite nie ma takiej potrzeby.
Smażę na oliwie  z każdej strony. I gotowe.


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz