Roladki z piersi kurczaka robię często, z różnym nadzieniem : pomidorami suszonymi , pieczarkami,a nawet podsmażonymi warzywami.
Nie przepadam za wędliną i często roladki zastępują mi "coś" na chleb, na kanapkę. Jadamy je również na obiad, wtedy robię sos z użytego nadzienia i podaje z ryżem lub makaronem.
Przygotowanie roladek jest bardzo proste. Mam zwyczaj moczyć drób w solance, tak tez robię w tym przypadku. Około 1/2 godziny pierś marynuje się w solance. Następnie osuszam ręcznikiem kuchennym i dokładnie rozbijam pierś jak kotlet schabowy. Nakładam farsz (sporo) i zawijam jak zrazy. Można spięć wykałaczką ale jeżeli mięso jest dobrze rozbite nie ma takiej potrzeby.
Smażę na oliwie z każdej strony. I gotowe.
Nie przepadam za wędliną i często roladki zastępują mi "coś" na chleb, na kanapkę. Jadamy je również na obiad, wtedy robię sos z użytego nadzienia i podaje z ryżem lub makaronem.
Przygotowanie roladek jest bardzo proste. Mam zwyczaj moczyć drób w solance, tak tez robię w tym przypadku. Około 1/2 godziny pierś marynuje się w solance. Następnie osuszam ręcznikiem kuchennym i dokładnie rozbijam pierś jak kotlet schabowy. Nakładam farsz (sporo) i zawijam jak zrazy. Można spięć wykałaczką ale jeżeli mięso jest dobrze rozbite nie ma takiej potrzeby.
Smażę na oliwie z każdej strony. I gotowe.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz