czwartek, 17 marca 2016

ZUPA PIECZARKOWA

SKŁADNIKI




-  500 g pieczarek
-  5 średnich ziemniaków
-  skrzydełko kurczaka
-  cebula
-  natka pietruszki
-  sól
-  pieprz


PRZYGOTOWNIE

Ziemniaki obieram i kroję w kostkę. Ziemniaki, skrzydełko, gotuję dodając  przyprawy.
W tym czasie podsmażam cebule na maśle, dodaje pokrojone w plasterki pieczarki. Solę , przykrywam pokrywką aby nie parował smak pieczarek. Troszkę podlewam wodą.Duszę około 15 minut i wrzucam pieczarki do gotującej się zupy. Gotuję jeszcze do miękkości ziemniaków, doprawiam według potrzeby, można dodać kostkę warzywną.
Prosta zupa, bardzo smaczna i można ją zrobić po przyjściu z pracy.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz